Maďarská zmes korenia na perkelt 100 g
Maďarská zmes korenia na ryby 100 g
Kotlíkový gulášový set 36 PLUS 600 + nerezový kotlík 14 L (0,8 mm)
Kotlíkový gulášový set 36 PLUS 600 + nerezový kotlík 15 L (0,8 mm)
Kotlíkový gulášový set 42 PLUS 600 + nerezový kotlík 20 L (0,8 mm)
Kotlíkový gulášový set 42 PLUS 600 + nerezový kotlík 22 L (0,8 mm)
Kotlíkový gulášový set 42 PLUS 600 + smaltovaný kotlík 25 L
Smaltovaný kotlík 16 L + stojan s kladkou VAR
Antikorový kotlík 14 L + stojan s kladkou VAR
PARTNERI
Úvod » RÍMSKY RIAD » Rímsky hlinený pekáč 6 L
Hlinený pekáč 6 L
Pekáč z pálenej hliny (Rímsky pekáč).
Objem: cca 6 L.
Veľkosť: vnútorný rozmer cca: 35 cm x 25 cm.
Vonkajší rozmer: 40 cm x 27 cm.
Vnútorná hĺbka spodnej časti pekáča: 11,4 cm.
Vnútorná hĺbka hornej časti pekáča: 4,5 cm (poklop).
Návod na použitie:
Pred prvým použitím nechajte pekáč na 2 hodiny stáť namočený vo vode. Pred každým použitím treba obidve časti pekáča vložiť na 15 – 20 minút do studenej vody , aby sa póry nádoby naplnili vodou. Takto sa počas pečenia v rímskom hrnci vytvorí para , ktorá zmäkčí mäso. Po odstránení pokrievky a ďalšom pečení sa na povrchu mäsa vytvorí chutná chrumkavá kôrka.
Rímsky hrniec je vhodný iba na pečenie v rúre, nikdy ju nepoložte na otvorený oheň, lebo pekáč Vám môže popraskať.
Dbajte na to, aby sa pekáč rýchlo neochladil. Odporúča sa rímsky hrniec po vybratí z rúry položiť na drevo alebo suchú utierku.